nedelja, 9. marec 2008

Dan žena ali čisto navadna sobota

V Sloveniji se še vedno kupujejo rožice za dan žena, tukaj pa sem komaj kaj zasledila o tako pomembnem dnevu. Bila je sobota kot si predstavljam, da bodo moje naslednje sobote. Dan za opravila za katera drugače ni časa… obisk centra mesta, trgovin, pranje, obiski…

Ker se je enemu od sosedov mudilo prati že ob 7h zjutraj, sem se pač tudi jaz skobacala iz postelje in se odpravila novim zmagam naproti. Najprej sem šla do mojega novega najboljšega soseda Auchana in si kupila likalno desko, mleko in pregrešno draga jabolka. Jap, jabolka so bila v akciji za »samo« 3,99€. Samo! Še dobro, da sem bila zgodnja, da sem si lahko izbrala lepa jabolka. A si lahko mislite, da na oddelku s sadjem in zelenjavo nimajo rokavic???

Prvi podvig je uspel, naslednja misija, je bila misija Internet. Poklicala sem na help desk in jim pojasnila, da ne morem preizkusiti povezave, če nimam dostopnega gesla. Ko sem omenila, da ne mislim plačati računa za marec, če ne bom imela dostopa, mi je osebek rekel, da naj pridem v glavno pisarno in da imam prav, zakaj plačevati nekaj, česar nimaš. Tako sem se podala v »mesto«, kjer sem dobila vse potrebno za priklop na internet. Ko sem bila že tam, sem skočila še do Tanie v hotel. Da bi se malo odkupila za prijaznost, sem kupila majhen zavitek čokolade in ga nesla ženskam. Razložila sem jim, da je pri nas osmi marec malo bolj spoštovan kot tukaj. Moram reči, da so bile kar ganjene.

Ko sem prišla domov, sem se takoj lotila interneta. Uspelo mi je!

Proti večeru sem se ponovno odpravila do Auchana. Zgolj iz radovednosti, ne da bi kaj nujno potrebovala. Ajoj, pa to ni res! Kot, da bo konec sveta. Se spomnite pričetkov razprodaj pred leti, ko po trgovinah mrgoli stotine ljudi, ko eden drugemu stvari iz rok pulijo? Tak je bil Auchan v soboto. Urnebes!

2 komentarja:

Lea pravi ...

OOOO phuck, a pol gor lahko tud pricakujem guzvo v trgovinah? Sicer bos pa ti porabila se ves moj adrenalin :(... Ko pridem jaz gor bo ze vse zrihtano hehe.. sem ti kr mal fous.

krasevka pravi ...

Ah ti nič ne skrbi. Sosedje bodo poskrbeli, da bova vsaj v sobotah zelo zgodaj v trgovini:)